Svetski mediji tvrde da ATP neće bodovati ovogodišnji Vimbldon, ukoliko na snazi ostane zabrana nastupa igračima iz Rusije i Belorusije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug/Bilten

VIMBLDON
Foto: Shutterstock

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) neće bodovati ovogodišnji Vimbldon, ukoliko na snazi ostane zabrana nastupa igračima iz Rusije i Belorusije, prenosi Tajms.

Najbolji svetski teniseri, Kako prenosi The Telegraph, tražili od svog udruženja (ATP) da ukine bodove za ovogodišnje izdanje turnira u Vimbldonu, nakon što su prošlog meseca čelnici All England Cluba odlučili da zabrane nastup ruskim i beloruskim takmičarima zbog ruske invazije u Ukrajini.

Takva odluka bi mogla biti doneta, kako piše ovaj list, u sljedeća 24 sata, a za to je potrebna natpolovična većina glasova Upravnog odbora ATP-a koji čine trojica igračkih predstavnika i trojica predstavnika turnira.

U slučaju da su glasovi podijeljeni, odlučuje glas predsjednika ATP-a, nekadašnjeg talijanskog reprezentativca Andre Gaudenzija.

Kako se navodi, u toku su pregovori između ATP-a i Vilbldona i ako ne bude dogovora igralo bi se samo za trofej i novac, dok ne bi bilo bodovanja.

Titula na VImbldonu donosi 2.000 bodova.

Zabranu ruskim i beloruskim teniserima osudili su svi najbolji svetski igrači, uključujući Novaka Ðokovića i Rafaela Nadala jer smatraju da nije fer prema Danilu Medvedevu, Andreju Rubljovu, Karenu Hačanovu, Aslanu Karacevu i drugima.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: