Sutradan će biti jednako mekane i ukusne
Autor : Bilten.rs , Izvor : mediji
Palačinke se brzo prave, a toliko brzo i nestaju, međutim ponekad se ipak desi da ostane po koji komad koji biste voleli da pojedete kasnije ili, recimo, ponesete na posao. I tu se javlja glavni „problem“ – kada se palačinke ohlade postaju žilave i bezukusne.
Zato vam donosimo nekoliko trikova pomoću kojih će biti vazdušaste, mekane i ukusne, jednako kao kada se ih tek ispekli.
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici.
Još jedan trik pomoću kog će palačinke i sutradan biti meke i sveže odnosi se na posudu u kojoj ćete ih čuvati, piše Novi.ba
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 gr brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- Ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.
Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.
–
Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.
POSLEDNJE VESTI:
POGLEDAJTE JOŠ
KO NAS VOZI: Novi sudar autobusa u Beogradu
Haos u javnom gradskom prevozu se nastavlja Autor : Bilten.rs , Izvor…
Trampe, samo ti uvodi carinu: Meksikanci vrebaju dronovima!
Meksički karteli dronovima gađaju američke agente Autor : Bilten.rs , Izvor :…
Denver pobedio, Jokić izdominirao
Novi tripl – dabl srskog košarkaša Autor : Bilten.rs , Izvor :…
PRESUDNO ZA SRBE; Izbori na Kosovu 9. januara
Srbi ujedinjeni oko SRPSKE LISTE Autor : Bilten.rs , Izvor : mediji…
ODLAZAK POZNATOG NOVINARA: Preminuo Teofil Pančić
Preminuo jedan od najpoznatijih autora nedeljnika VREME Autor : Bilten.rs , Izvor…
ŠTA VIŠE HOĆE? Evroposlaniku smeta ceo sistem u Srbiji
Poslanik u evropskom parlamentu izjavio da su ostavke Vlade RS zakasnele Autor…
TEŽAK UDES U MALOM MOKROM LUGU, 3 osobe teško povređeno
Tokom prethodne noći čak 103 intervencije na javnom mestu Autor : Bilten.rs…
HOROSKOP ZA UTORAK: Škorpije muči nesanica
Evo šta Vam zvezde poručuju danas Autor : Bilten.rs , Izvor :…
Utorak, 04. februar: Jutarnji mraz
Evo kako nas vreme danas očekuje Autor : Bilten.rs , Izvor :…
POČETAK DIJALOGA? Predsednik sa Rektorima u SREDU
Aleksandar Vučić pružio ruku razgovora Autor : Bilten.rs , Izvor : mediji…
LJUDI MOJI, DA LI JE OVO MOGUĆE: Umetnici blokirali kulturu!
Blokade se nastavljaju, umetnici blokirali Ministarstvo kulture Autor : Bilten.rs , Izvor…
MAĐARSKE PRŽENICE: Ovaj sastojak ih čini boljim od naših
Dodaju 1 poseban sastojak za poseban šmek i mnogo su bolje od…
DONČIĆ: Mislio sam da ću do kraja ostati u Dalasu!
Luka Dončić se oprostio od Dalasa Autor : Bilten.rs , Izvor :…
LEK ZA EVROLIGAŠKI PORAZ: Partizan ubedljiv u Areni!
Košarkaši Partizana ubedljivo savladali Studentski centar Autor : Bilten.rs , Izvor :…
ŠTA STE REKLI: “Neću na izbore po mafijaškim pravilima”
Izjava dana pripada Srđanu Milivojeviću Autor : Bilten.rs , Izvor : mediji…