Predsednik Srbije bišao je radove na Kuli Beograd

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

redsednik Aleksandar Vučić izjavio je, nakon obilaska završnih radova na Kuli Beograd, da Srbija u vremenu krize nije obustavila nijedan veliki infrastrukturni projekat i da je danas odlučio da poseti baš gradilište Beograda na vodi jer je taj projekat simbol napretka i budućnosti Srbije i na ponos svih njenih građana.

“Beograd na vodi je projekat od više miliona kvadrata i na ponos svakom građaninu Srbije, isto kao što je brzi voz Soko”, rekao je Vučić i naglasio Beograd na vodi pripada svim građanima, kao i brzi voz.

Ovo je jedan od projekata koji pokazuje koliko se Srbija promenila i napredovala u prethodnoj deceniji i kako moramo da se ponašamo u budućnosti, naglasio je Vučić.

Podsetio je da je sada već dve i po godine otkako traje velika kriza u celom svetu, pošto je tada počela korona, ali i da smo pre toga imali velike probleme sa migrantskom krizom i poplavama.

Prema rečima predsednika Srbije, nedostaje radnika iz Srbije, kako na Beogradu na vodi, tako i na koridorima.

“Kada sam 2016. godine rekao da ćemo uvoziti radnu snagu, smejali su mi se. Međutim, sad vidimo da nemamo dovoljno radnika iz Srbije. Ovde radi 2.500 ljudi dnevno, na Moravskom koridoru 3.000”. Potpisujemo ugovore sa Bangladešom i drugim zemljama o uvozu radnika, rekao je Vučić i dodao da nije malo onih koji su ranije loše govorili o Beogradu na vodi, a danas šetaju tim delom.

Od 27% podrške na početku projekta, danas projekat Beograd na vodi ima 75% podrške.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: