U taverni u italijanskom gradu Bergamu je otkriven rukopis “Il Koko dela Kazalinga” nepoznatog autora star 400 godina, koji sadrži recept za pečenu patku po imenu anderoto.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

U receptu, za koji su stručnjaci rekli da vraća “raskoš banketa plemstva iz tog vremena” navodi se da se patka pekla u začinima poput ruzmarina, karanfilića i bibera, dok su dodaci filu od iznutrica prženih na ulju crni i beli luk, šargarepa, peršun, kao i hleb natopljen mlekom i jajetom, radi modernijeg ukusa, prenosi Ansa.

Patka se zatim peče u bujonu i belom vinu i servira uz sedam priloga, koji uključuju kupus, krompir, karfiol i palentu. Vlasnici restorana rekli su da će recept uvrstiti u meni, kako bi “oživeli put gastronomskog istraživanja”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

Svinjska mast, ZA i PROTIV

Pokazatelji za zdravi i nezdravi deo oko korišćenja svinjske masti Autor : Bilten.rs , Izvor : Mediji FOTO Pixabay Da…

evropska unija

BRISEL: Dijalog u monologu

Glavni pregovarači Beograda i Prištine razgovarali odvojeno sa predstavnicima EU Autor : Bilten.rs , Izvor : Mediji Foto: Pixabay Direktor…