Podeli vest

Film “Oluja” scenariste i reditelja Miloša Radunovića za tri nedelje pogledalo je 100.000 gledalaca u bioskopima širom Srbije, saopštili su danas producenti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

oluja
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

U filmu, koji govori o stvarnim događajima od pre 28 godina, otkriva se istina o stradanju i proterivanju Srba iz Krajine. Vladan Anđelković iz “Omega” kaže da je ratna drama “Oluja” najgledaniji film u domaćim bioskopima, i da je počela distribucija filma i u Republici Srpskoj, kao i da su veoma zadovoljni brojkama koje film dostiže u ovom periodu.

“Posebno zadovoljstvo predstavljaju mnogi komentari ljudi na društvenim mrežama i generalno komentari koje mi kao ekipa dobijamo, a u kojima se ‘Oluja’ svrstava u jedan od najboljih srpskih filmova”, rekao je Anđelković. Svečana premijera “Oluje” održana je 17. januara, a od 19. januara je film počeo da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Film se bavi temom egzodusa srpskog naroda, kada je iz Hrvatske proterano više od 250.000 Srba u zloglasnoj operaciji “Oluja”. Priča se bavi dešavanjima iz 1995. godine, a ispričana je iz ugla običnog čoveka, Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti svoju porodicu i selo u kom je odrastao.

U režiji debitanta Miloša Radunovića, film od 160 minuta je nastao po ideji “Omega” produkcije, dok je koproducent kompanija “Telekom Srbija”. Jednu od glavnih uloga igra Jovo Maksić, a pored njega glume i Zlatan Vidović, pokojni Davor Janjić, Marija Pikić, Ljubiša Milišić, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović, Jelena Čović, Ivan Vujović, Milica Stanković, Slavko Labović, i drugi. Planirana je i televizijska serija od 12 epizoda čije je emitovanje će početi za nekoliko meseci. (Kraj) imm/lol


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…