Podeli vest

Vojska Sjedinjenih Američkih Država izvela je rano jutros još dva udara na položaje jemenskih Huta i uništila dve protivbrodske rakete koje su, kako se navodi u saopštenju američke vojske, bile usmerene ka Crvenom moru i bile spremne za lansiranje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AS1 Leah Jones/Ministry of Defence via AP

Američki udari, koji su se dogodili oko 2:30 ujutro po lokalnom vremenu, usledili su posle jučerašnjeg osmog talasa napada ratne avijacije SAD i Velike Britanije na infrastrukturu jemenskih pobunjenika u jemenskoj prestonici Sani, kao i u gradovima Hodejda, Taiz i Al Bajda.

SAD i Velika Britanija pokrenule su 11. januara napade na više od 60 vojnih ciljeva Huta, na 28 lokacija u Jemenu, podseća Rojters.

To je bio prvi vojni odgovor SAD na napade koje su Huti počeli da izvode na trgovačke brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu protiv Izraela.

Napadi jemenskih Huta u Crvenom moru, zbog kako tvrde, odmazde prema Izraelu, poremetili su globalni brodski transport i dodatno produbili zabrinutost da bi nove razmirice u okviru sukoba između Izraela i Hamasa mogle dodatno da destabilizuju situaciju na Bliskom istoku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: