Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio da će udovoljiti zahtevu drugoplasiranog predstavnika Hrvatske na ovogodišnjem Evrosongu da nagrada u iznosu od 50.000 evra, koju mu je dodelila Vlada, bude podeljena na način kako je predložio Bejbi Lazanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

“Nema problema, mi ćemo to upravo onako kako je dogovoreno i napraviti. Čak sam rekao kolegama, koliko sam ga ja osetio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i tačno je tako bilo”, rekao je Plenković novinarima nakon konstitutivne sednice 11. saziva Hrvatskog sabora.

“Mislim da je na jedan vrlo lep, elegantan način zahvalio na gestu koju je Vlada napravila njemu kao znak ozbiljne zahvalnosti za sjajan uspeh na Evrosongu i jednako tako na neverovatnoj promociji Hrvatske. Smatram da je sjajan, baš onakav kakvog sam ga osetio kad smo razgovarali u nedelju na dočeku”, rekao je Plenković, prenela je Hina.

Bejbi Lazanja je na Instagramu saopštio da odbija nagradu Vlade i tako izazvao lavinu pozitivnih komentara i postao primer drugima:

“Ja te novce ne mogu da prihvatim”, napisao je pevač na Instagramu i predložio Plenkoviću da ga raspodeli onima kojoima je potrebniji.

Prema njegovom predlogu, nagrada će biti podeljena na jednake delove dvema medicinskim ustanovama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: