Podeli vest

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas da se upozorava da se lučki grad Marijupolj na jugu Ukrajine suočava s rizikom od velike epidemije kolere

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Mariupol ukraina
Tanjug/AP Photo/Alexei Alexandrov/arhiva

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je danas, pozivajući se na obavštajne podatke, da se borbe oko Severodonjecka na istoku Ukrajine nastavljaju, a da je Rusija ponovo preuzela kontrolu nad većim delom grada.

Ministarstvo u objavi na svom tviter nalogu, međutim, navodi da ruske snaga nisu ostvarile veliki napredak u pokušajima da okruže šire područje Severodonjecka sa severa i juga.

U saopštenju se takođe upozorava da se lučki grad Marijupolj na jugu Ukrajine suočava s rizikom od velike epidemije kolere, dok su medicinske službe po svoj prilici već blizu kolapsa.

Podseća se da je Ukrajinu pogodila velika epidemija kolere 1995. godine, a da je od tada bilo više manjih žarišta, posebno oko obale Azovskog mora, uključujući Marijupolj.

Ministarstvo tvrdi da Rusija ima teškoće u obezbeđivanju osnovnih javnih službi na teritorijama pod svojom kontrolom.

Navodi da je pristup bezbednoj vodi za piće neredovan, kao i da se nastavljaju velike smetnje u uslugama telefonije i interneta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: