Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je majka dečaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole, iznela odbranu i negirala krivicu.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Miljana Kecmanović je danas iznela detaljno odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva, odbrane i oštećenih, saznaje Tanjug.

Ona je, kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović, odbila da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, već je odgovarala na pitanja oštećenih.

Kako Tanjug saznaje, danas su dva člana porodice započela ispitivanje optužene, što će se nastaviti na sledećem suđenju koje je zakazano za 21. maj.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući. Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: