Podeli vest

Polovinom septembra u Srbiju dolazi nagrađivana italijanska književnica Rozela Postorino, autorka bestseler romana U vučjoj jazbini koji je preveden na 17 jezika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VULKAN U VUČIJOJ JAZBINI
Foto: Vulkan

Postorino će boraviti u Beogradu na predstavljanju svoje knjige kao gost izdavačke kuće Vulkan izdavaštvo. Promocija knjige održaće se 18. septembra u 18 sati u knjižari Vulkan (Trg republike broj 5).Postorino će, dan pre toga, 17. septembra, biti gost trećeg po redu događaja Noć književnosti u Novom Sadu.

Prethodni romani Rozele Postorino doneli su joj više prestižnih nagrada u Italiji, ali je knjiga U vučjoj jazbini njen prvi roman koji je odmah nakon objavljivanja 2018. godine izazvao svetsku pažnju.

U pitanju je priča o običnim ljudima koji zahvaćeni vrtlogom burnih vremena proživljavaju emotivne i moralne uspone i padove u želji da sačuvaju goli život. Posebnost ove priče ipak je u tome što je u pitanju istiniti događaj koji se odvija u “jazbini”, to jest štabu jedne od najozloglašenijih ličnosti savremenog doba, Adolfa Hitlera. 

Reč je o Nemici Margo Volk koja je 2014.godine otkrila tajnu koju je čuvala 60 godina, da je, zajedno sa još 14 žena, krajem Drugog svetskog rata radila kao probačica hrane za Adolfa Hitlera.

Rozela Postorino videla je članak u novinama u kome je preneta ispovest Margo Volk, ali s obzirom da nije imala priliku da s njom lično razgovara, u romanu U vučjoj jazbini je njenu priču prenela kroz žanr fikcije.

Glavna junakinja knjige, dvadesetšestogodišnja Roza Sauer tokom rata ostaje bez roditelja, njen suprug bori se u prvim redovima fronta, a ona napušta ratom razoreni Berlin i odlazi na selo, kod muževljevih roditelja, nadajući se da će tamo pronaći utočište. Ali, sticaj okolnosti doveo je u sasvim drugačiju situaciju. Jednog jutra probudili su je službenici SS-a i saopštili joj da je regrutovana za jednu od Hitlerovih degustatorki. Njen zadatak bio je da sa još devet žena svaki dan odlazi u Hitlerov tajni štab i pre njega proba svaki obrok. Zarobljena na pogrešnoj strani istorije, na ivici pakta sa zlom i ophrvana krivicom, Roza je vođena samo jednim – instinktom za preživljavanje.

Rozela Postorino je u Italiji priznata i poznata i po svojim prethodnim romanima i pričama, a dugo je radila u oblasti izdavaštva. Odrasla je u Liguriji, regiji u Italiji čiji je centar poznati grad Đenova. Trenutno živi u Rimu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: