Podeli vest

Na planini Suvobor danas je održan skup Saveza veterana sa Košara kojem su prisustvovali i državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić i Lav Grigorije Pajkić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (HO)

- 
Delegacija, koju su pored predstavnika navedenog ministarstva, činili i ratnici sa Košara, porodice palih boraca i predstavnici Ministarstva odbrane je obišla Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Obraćajući se prisutnim veteranima i porodicama palih boraca Antić je rekao da Srbija nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu.   

“Zato što više od svega poštuju i cene vašu žrtvu i doprinos u odbrani Otadžbine ministri Selaković i Vučević uputili su dve visoke delegacije iz svojih ministarstava da podrže ovo današnje okupljanje” naveo je Antić i dodao da su Košare za srpski narod novi Termopili.

On je naveo da je da je to mesto na kojem se branio opstanak Srbije, a da su ratnici svoje borbene zadatke izvršili pošteno i časno.

“Kao što su ih izvršavali i vaši drugovi na Paštriku, kod Orahovca, i na celoj teritoriji naše južne pokrajine. Zbog toga Ministarstvo na čelu sa ministrom Selakovićem nastavlja da podržava ovakva okupljanja, ali nastavlja i da brine o očuvanju sećanja na naše pale heroje, na vaše pale drugove. I zbog toga će ove godine, 24. marta, na godišnjicu početka NATO agresije, u hramu Sv. Vasilija Ostroškog u Nišu biti otkrivena jedinstvena Spomen kripta Novim kosovskim junacima”, rekao je on.

Antić je dodao da će u Spomen kripti biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su položili živote na oltar Otadžbine braneći duhovnu i nacionalnu kolevku – Kosovo i Metohiju od 1998


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: