Podeli vest

Premijera predstave “Edip” u režiji Vita Taufera otvorila je u subotu veče novu sezonu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

JDP EDIP PREDSTAVA
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

U tragediji o Edipu, sinu tebanskog kralja, kome su prorekli da će ubiti oca i oženiti se majkom, naslovnu ulogu je oživeo Milan Marić a na sceni JDP-a našli su se i Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Ðurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović i Joakim Tasić.

I mladi glumci Milan Bobić, Luka Antonijević, Luka Sević i Veljko Stevanović.

Predstava je pred publiku donela modernu verziju Sofokleove drame koja apsolutno korespondira sa aktuelnim bizarnostima političkih i vojnih elita na globalnom nivou ali i sa prepoznatljivim folklorom Balkana.

Radnja predstave je smeštena u kafanu na Balkanu u kojoj briljira folk trio.

Upravo živo izvođenje kafanske muzike na sceni spaja univerzalnu aktuelnost antičke drame sa svim balkanskim fatalnostima.

Milan Marić u punom zamahu karijere ispoljava stvaralačku zrelost oživljavajući tragediju suočavanja sa strahom od realnosti i istine sve do utapanja u ličnoj tragediji.

Rediteljski koncept kriminalističko-psihološkog trilera držao je publiku u znatiželji do kraja predstave.

Publika je ovacijama nagradila protagoniste predstave kojom Jugoslovensko dramsko pozorište potvrđuje status jednog od najvažnijih pozorišta u regionu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: