Podeli vest

Pečurka, kreč, lanac: Ovi i preko 100 drugih simbola dolaze na iPhone sledećeg meseca. Android fanovi već mogu da ih pošalju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Sa ažuriranjem mobilnog operativnog sistema iOS 17.4, brojni novi emojiji stižu na iPhone. To uključuje pečurku, limetu, slomljeni lanac, feniks, tresenje glavom i klimanje glavom.

Većina su varijacije postojećih simbola koji sada imaju dodatnu boju kože ili su rotirani u drugom pravcu. Prilagođeni simboli uključuju ljude koji hodaju, trče, kleče, koriste invalidska kolica ili dugački štap. Tu su i četiri nova rodno neutralna porodična emodžija.

Čuvari emodžija
Novi znakovi su najavljeni prošle jeseni sa Unicode standardom 15.1.0. Ovim upravlja takozvani Unicode konzorcijum. S jedne strane, oni su odgovorni za standardizaciju skupova znakova na velikom broju uređaja, a sa druge strane, oni su čuvari svih emodžija.

Kada konzorcijum odredi nove simbole, i dalje ih moraju implementirati odgovarajući proizvođači. Apple će verovatno objaviti iOS 17.4 – uključujući nove emodžije – sledećeg meseca. Ažuriranje je trenutno u fazi testiranja.

Samsung je bio brži
Samsung je već predstavio nove emodžije sa OneUI 6.1 interfejsom. Ako je to instalirano, instalirani su i novi simboli. Novi simboli se već mogu koristiti na Google-ovim Pixel telefonima preko beta verzije 13.8.03 aplikacije za tastaturu Gboard. Ako imate pametni telefon drugog proizvođača Android-a: većina njih pokreće ažuriranje emodžija u prvoj polovini godine.

Broj emodžija se značajno povećao poslednjih godina. Dok je 2010. bilo samo oko 700 emodžija, sada ih ima preko 3500. A novi se dodaju svake godine. Nije ni čudo: svako može da podnese predlog za novi emodži konzorcijum. Međutim, potrebno je pridržavati se brojnih pravila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ