Podeli vest

Američka generacija Z, ljudi rođeni između 1997. i 2012. godine spremna je da na putovanja potroši više novca nego ranije, a zaduživanje im ne predstavlja priblem, pokazuju istraživanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug/Bilten

Foto: Pexels

Pripadnici ove generacije navode da će potrošiti visoke svote novca, letovati duže i putovati u inostranstvo znatno češće nego pripadnici drugih generacija, pokazalo je istraživanje Banke Amerike sprovedeno na 2.000 građana SAD.

Ove zaključke potvrđuje i druga anketa sprovedena u SAD, Velikoj Britaniji, Indiji, Nemačkoj i Kini koja je pokazala da 65 odsto pripadnika generacije Z i 72 odsto milenijalaca planira da ove godine potroši više novca na letovanje nego prošle godine.

Kako prenosi Si-En-Bi-Si, istraživanje finasijske kompanije Bankrejt je pokazalo da će se 42 odsto pripadnika generacije Z i 47 odsto milenijalaca zadužiti da bi finansirali svoj odmor iz snova, što je znatno više u odnosu na prethodne generacije koje su letovale uglavnom od ušteđenog novca.

Analitičarka Lindzi Reške navodi da je generacija Z postala punoletna tokom veoma turbuletnog perioda u svetu, što je ostavilo dubok trag na njihove navike.

Oni nemaju razlog da odlažu putovanja koje žele pošto niko ne garantuje da u svetu neće buknuti neka nova pandemija, rat ili finansijska kriza, zaključuje Reške.

Redakcija Biltena se pita, koja generacija će biti dovoljno svesna i spremna da se žrtvuje za dobrobit generacija koje dolaze?

Odgovor se nazire sam..Generacija ŽNJ


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…