Podeli vest

Predsednik Fondacije za otvoreno društvo Aleksander Soroš izjavio je danas da je bivši američki predsednik Donald Tramp ”već postao predsednik na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu” (SEF), i ocenio da je to dobro jer, kako je rekao, mišljenje koje vlada na Davosu nikada se ne ostvari.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Alex Brandon, File

”Donald Tramp je vlasnik Republikanske stranke. Mi smo u nečemu što volim da zovem Trampov ciklus, jer mislim da će čak i ako, a verujem, ako institucije izdrže, ‘kada” izgubi ove izbore, on će takođe biti republikanski kandidat 2028, a možda čak i 2032”, rekao je Soroš tokom svog obraćanja na panel-diskusiji na SEF-u na temu američkih predsedničkih izbora, prenosi Si-En-Bi-Si.

On je ocenio da se Tramp neće ”jednostavno penzionisati”.

”Koji je izlaz za njega? Ili će završiti u zatvoru ili će završiti na vlasti, neće otići negde na neku plažu i penzionisati se”, smatra Soroš. Aleksander Soroš je jedan od sinova amertičkog milijardera Džordža Soroša.

Izgledi da Tramp, koji je favorit da dobije republikansku nominaciju na predstojećim izborima, osvoji drugi mandat u Beloj kući, bila je među najvažnijim temama na SEF-u ove sedmice, navodi Si-En-Bi-Si.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: