Podeli vest

Premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da će, ukoliko bude formirana nova vlada, partija koju vodi biti u opoziciji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRITAN ABAZOVIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ ARHIVA

“Ako se formira nova vlada, naravno da ću biti u opoziciji. Tamo idem sa velikim zadovoljstvom jer ljudi treba da odrade nešto što realno ja i ne bih želeo da odradim”, rekao je Abazović, koji je lider pokreta URA, prenosi RTCG.

Dodao je i da njegov pokret nije deo “svađe koja je nastala”, te da mu je drago zbog toga.

“Evo neka naprave vladu, ali kad prođe medeni mesec, neka ne bude čuđenja. Kad prođe medeni mesec, što bi rekli mladi, uzeće se kokice i onda kreće priča”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici. On je istakao da Crna Gora neće imati inkluzivniju vladu od njegove, dodavši da su u njegovoj vladi svi zastupljeni.

“Ja im želim sve najbolje, torta čeka samo da se ne ubuđa”, rekao je Abazović. Naveo je da neće obavljati funkciju poslanika dok se ne izabere nova izvršna vlast, kao i da ne može da podnese ostavku na mesto premijera zato što, kako je rekao, nema ko da ga zameni.

“Zakon ovakve stvari nije predvideo. Što se pre izabere nova vlada, to je to. Neko mora da upravlja državom”, poručio je Abazović.

Pokret “Evropa sad”mandatara Milojka Spajića sinoć je održao sastanak nakon kojeg je saopšteno da među poslanicima te partije postoji apsolutna saglasnost oko formiranja 44. vlade. Spajić je kolege poslanike iz partije informisao kako će izgledati nova Vlada Crne Gore, ko će je činiti i koji će joj biti glavni prioriteti.

Na sastanak nisu bili pozvani predstavnici CIVIS-a i Ujedinjene Crne Gore, koji sa mandatarom pregovaraju odvojeno. Kako prenosi RTCG, pri sadašnjem stanju, deo nove vlade mogli bi biti PES, Demokratska Crna Gora, stranke manje brojnih naroda i SNP Crne Gore. Još se ne zna da li i savez ZBCG može da bude deo nove vlasti. Predsednik Crne Gore Jakov Milatović 10. avgusta predložio je Spajića za mandatara. Koalicija

“Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) u četvrtak je saopštila da je prihvatila javno iznetu ponudu mandatara za sastav nove Vlade Milojka Spajića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: