Ne idemo u Ohrid da se pridružimo Otvorenom Balkanu, naveo je Abazović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

abazović
Foto: Shutterstock

Crnogorski premijer Dritan Abazović demantovao je albanskog kolegu Edi Ramu, koji je ranije danas napisao na Fejsbuku da crnogorski kolega “Crnu Goru danas zvanično uvodi u Otvoreni Balkan”.

Abazović je, naime, na društvenoj mreži Telegram napisao da nije u Ohridu da bi se pridružio inicijativi Otvoreni Balkan, već da sa EU i NATO partnerima iskažu odnos prema tom projektu.

“Ne idemo u Ohrid da se pridružimo Otvorenom Balkanu već da, zajedno sa EU partnerima i NATO saveznicima, iskažemo odnos prema jednoj regionalnoj inicijativi kako bi na kraju dana imali više razumevanja i bolju saradnju”, naveo je Abazović.

Abazović je na taj način reagovao na poruku Rame na Fejsbuku da crnogorski kolega”danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan”.

“Uživajući u kafi po dolasku u Ohrid, sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, kao i sa ambasadorom SAD-a u Srbiji Krisom Hilom, koji je dugogodišnji prijatelj Albanije i Albanaca, ali takođe nepokolebljivi zagovornik Otvorenog Balkana”, napisao je Rama.

Uz ovu poruku Rama je objavio fotografiju sa Abazovićem i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom.

Abazović prvi put prisustvuje Samitu ove regionalne inicijative, a ranije je izjavio da nema ništa protiv priključenja Crne Gore ako je to dobro za zemlju.

U Crnoj Gori su, inače, podeljena mišljenja o pristupanju Otvorenom Balkanu, jer deo crnogorskih političara i stručne javnosti tvrdi da je ova regionalna inicijativa zamena za priključenje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Današnjem samitu na Ohridu osim Abazovića kao gost prisustvuje i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: