Podeli vest

Abazović je poručio da Crna Gora pruža ruku svim inicijativama koje podrazumevaju napredak zemalja Zapadnog Balkana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

abazović
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE/ LADISLAV KING

Premijer Crne Gore izjavio je danas da su Vlada Crne Gore i SPC vrlo blizu postizanja saglasnosti za potpisivanje Temeljnog ugovora i da će taj dokument biti potpisan čim se to desi.

Na pitanje Tanjuga kada će biti potpisan Temeljni ugovor, Abazović je rekao: “Od Temeljnog ugovra u Crnoj Gori mediji prave top temu, ali to nije za Vladu Crne Gore top tema. To je jedno pitanje koje mora da se izmesti iz dnevnog reda u korist drzave i SPC. Čim dođemo do teksta, a već smo u razgovorima, ne vidim nikakav problem.

Prelet Lavrovu zabranjen u skladu sa sankcijama

“Crna Gora je suverena država i ponaša se u skladu sa sankcija kojima se pridružila i koje su na snazi”, poručio je danas u Ohridu Dritan Abazović odgovarajući na pitanje zašto je Podgorica zabranila prelet avionu šefa ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, uoči njehove najavljivane posete Beogradu.

“Mi smo suverena država, ponašamo se u skladu sa pravilima, sankcije su na snazi, i to znači da prelet aviona ruskih političara preko našeg neba nije moguć”, rekao je Abazović novinarima u Ohridu.

Razgovarao sam sa Vučićem o izručenju Marovića, pitanje je pravde

Premijer Abazović izjavio je uoči današnjeg bilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da će jedno od pitanja biti izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori.

“To pitanje će ostati na stolu sve dok se Svetozar Marović ne izruči. Lično mislim da u odnosu na sva druga pitanja, to je pitanje koje je simboličko i pitanje pravde”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Ohridu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: