Podeli vest

 Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da američki predsednik Bajden može da spasi Zapadni Balkan od potpadanja pod ruski i kineski uticaj, kao i da su SAD najvažniji spoljnopolitički partner Podgorice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DRITAN ABAZOVIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ ARHIVA

On je u intervjuu za “Pavlović tudej” (The Pavlovic Today) ocenio da je korupcija generator nacionalizma.

“Moja poruka za Bajdena je jednostavna. Predsednik Bajden bi trebalo da koristi izvršne naredbe da sankcioniše ljude koji su umešani u korupciju na visokom nivou na Zapadnom Balkanu. To je najbolji i najjednostavniji način da predsednik Bajden spasi Zapadni Balkan”, rekao je Abazović, prenosi RTCG.

Kako je dodao, ako region krene u pravcu nacionalizma i sukoba, postaće laka meta stranog uticaja.

“Bilo da se radi o ruskom ili kineskom uticaju, ako Bajden misli da taj strani uticaj treba sprečiti, mora da sankcioniše ljude. To bi bilo dovoljno da se zaustave politički akteri koji Crnu Goru i region vode tim putem”, rekao je on.

Na pitanje da li su nedavni sajber napadi na Vladinu IT infrastrukturu slučajno došli u isto vreme kad i aktuelni politički događaji u Crnoj Gori, ili je neko pokušao da testira državu, on je kazao da ne veruje da se bilo šta slučajno dešava kada su ozbiljni politički događaji u pitanju.

“Destabilizacija ide u prilog onima koji ne žele da vide vladavinu prava, onima koji i dalje žele da vide nestabilnost na Zapadnom Balkanu. Sajber napad se dogodio sutradan uveče nakon glasanja o nepoverenju Vladi. To je najveći napad na našu infrastrukturu koji smo ikada imali. Ne možemo u ovom trenutku da kažemo da Rusija stoji iza ovog napada, niti želimo da to tvrdimo, ali stručnjaci iz FBI, iz Velike Britanije i Francuske istražuju slučaj. Čekamo konačni izveštaj”, kazao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: