Podeli vest

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da imamo nove ambasadore Srbije i Crne Gore u Podgorici i u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ABAZOVIĆ
Foto Tanjug/Rade Prelić

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u da očekuje da treba rešiti pitanje postavljanja ambasadora i da očekuje da imamo nove ambasadore Srbije i Crne Gore u Podgorici i u Beogradu.

Na pitanje novinara da li je crnogorska vlada spremna da poništi odluku o proglašavanju Vladimira Božovića persnom non grata ukoliko bi Srbija nastavila da insistira na tome da on bude amabasdor u CG, Abazović je rekao:

“Ono što smo razgovrali (sa premijerkom Brnabić) je u duhu dobre saradnje i treba da imamo ambasadore CG u Beogradu i Srbije u Podgorici. To je jako važno i za ove teme koje su ekonomskog karaktera. Da i oni imaju svoju diplomatsku misiju, kao i kod ostvarivanja ekonomske diplomatije”, rekao je Abazović.

Očekujem da imamo nove ambasadore u Podgorici i Beogradu, poručio je Abazović.

Premijerka Ana Brnabić je, na pitanje novinara da li je sa Abazoviće razgovarala i o pitanju izručenja Svetozara Marovića, zatim kometar da bi to trebalo da se malo ubrza pošto njhemu kazna zastareva za četiri godine, kao i pitanje da li je Abazoviću rekla čime je to Marović zadužio Srbiju da ga ne izručuje CG, izjavila:

“Abazović mi je još jednom skrenuo pažnju na to (pitanje). Nadležni organi i institucije u Srbiji se bave tim pitanjem, tako da ćete uskoro dobiti odgovor”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: