Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se danas u okviru radne posete Abu Dabiju sastao sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom i sa njim nastavio odlične razgovore započete u januaru u Beogradu, sa posebnim fokusom na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje.

“Neizbežno, razmenili smo mišljenja i o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i tektonskim poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i doneli veliku neizvesnost i duboke podele između nacija i država. Saglasii smo se da zalaganje za mir nema alternativu u međunarodnim odnosima, kao i da su naše zemlje iskreno posvećene tom cilju”, naveo je Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav” posle sastanka sa ministrom UAE.

Predsednik je naglasio da u vremenima kada se ruše stara i stvaraju nova savezništva, Srbija sa ponosom ističe prijateljstvo sa UAE, kao jednim od glavnih faktora mira, ne samo na Bliskom istoku, već i na daleko širem planu.

“Hvala vam još jednom na čvrstom i iskrenom partnerstvu, dragi prijatelji iz UAE!”, naveo je predsednik Vučić. Tokom posete, Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: