Podeli vest

Petogodišnja federalna istraga protiv Hantera Bajdena rešena je sporazumima o krivci o porezu na prihod i optužbama za vatreno oružje, rekao je danas njegov advokat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hanter bajden
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik, File

Advokat Kristofer Klark istakao je da “Hanter (Bajden) veruje da je važno da preuzme odgovornost za ove greške, koje je napravio tokom perioda previranja u svom životu”, preneo je Rojters.

“On se raduje nastavku oporavka i napredovanju”, naveo je advokat u saopštenju.

Ministarstvo pravde SAD ranije danas saopštilo je da će se Hanter Bajden izjasniti da je kriv po dve tačke federalne optužnice, koje se odnose na poreske prekršaje Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena će se izjasniti krivim prilikom pojavljivanja na sudu, a datum još nije određen.

Prema dogovoru, Bajden je takođe ušao u pretpretresni postupak za nelegalno posedovanje oružja. Optužbe protiv Hantera podigao je Dejvid Vajs, američki tužilac iz Delavera, koga je zaposlio bivši predsednik Donald Tramp.

Hanter je u decembru 2020. godine rekao da je kancelarija Vajsa istraživala njegov poreski prekršaj, ali je negirao da je uradio nešto protivzakonito.

Vajsova istraga je inicijalno bila usmerena na potencijalne poreske prekršaje i pranje novca tokom poslovanja u inostranstvu, posebno u Kini, rekli su izvori za Rojters. Istraga je počela 2018. godine, prema navodima američkih medija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: