Podeli vest

Na osnovu istraživanja u Italiji može se tačno utvrditi prisustvo uranijuma u telu čoveka, izjavio je danas advokat Srđan Aleksić iz Srbije, koji priprema tuže protiv NATO-a zbog nezakonite upotrebe osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja Republike Srpske (1995.) i Srbije (1999. godine).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

“Potrebna je medicinska dokumentacija. Ona se čuva za sve one koji su preminuli ili imaju kancer do 50 godina. To pravo ne može niko da nam ospori, jer pravo svakoga građanina jeste da čuva svoje zdravlje”, rekao je Aleksić za Jutarnji program RTRS.

Aleksić je istakao da su posledice osirumašenog uranijuma u Srbiji i Republici Srpskoj ostavljene na večnost.

“To znači da je NATO osiromašenim uranijumom zagadio našu životnu sredinu. Posledica osirumašenog uraniujuma je pojava više kancera kod jednog čoveka, ali i sterilitet”, naveo je Aleksić. Tužba se još uvek priprema, a javlja se sve više ljudi iz Srbije, ali i Republike Srpske.

“Pogotovo sa Kosova i Metohije, gde imamo epidemiju kancera, radijacija je tamo 100 puta veća od dozvoljene. Građani Republike Srpske i Srbije zaslužuju ista prava kao i građani Italije”, istakao je Aleksić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…