Podeli vest

Tomanović je tražio da se uradi bezbedonosna procena na osnovu dobijenih informacija o ugroženosti Milenkovića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

milenković
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Advokat Zdenko Tomanović, pravni zastupnik načelnika Odeljenja za suzbijanje droga Slobodana Milenkovića, koji je danas bio na razgovoru u tužilaštvu, rekao da će podneti ustavnu žalbu Ustavnom sudu, zbog povrede prava na život, fizičkog i psihičkog integriteta njegovog branjenika.

Naime, Tomanović je rekao da će podneti ustavnu žalbu zbog postupanja MUP-a i Višeg javnog tužilaštva, te da je na razgovoru Milenković iskoristio svoje pravo u svojstvu građana i nije odgovorio ni na jedno pitanje tužioca.

“Zahtevam od Ustavnog suda da odloži izvršenje odluke o oslobađanju čuvanja službene tajne i odloži radnje Višeg tužilaštva koje svojim činjenjem i nečinjenjem ugrožava život Milenkoviću i njegovom saradnicima, koji postižu rezultate u svom poslu” rekao je Tomanović.

Takođe, Tomanović je tražio da se uradi bezbedonosna procena na osnovu dobijenih informacija o ugroženosti Milenkovića.

“Ne postoji mogućnost da nijedan organ ne podstrekava policajca da otkriva svoje tajne, a saslušavaju ga kao građanina” poručio je Tomanović i dodao da je Milenković želeo da razgovara, ali da se protiv njega vodi kampanja kriminalizacije, kako je rekao, da bi se dekriminizovao postupak za “Jovanjicu”.

Takođe, Tomanović je najavio i da će predati i pritužbu Zaštitniku građana, tvrdeći da ne mogu MUP i bezbednosne službe da puste načelnika tima za borbu protiv droga, a da ne provere da li mu službe uključene u aferu Jovanjica, spremaju likvidaciju koja, kako je rekao, treba da liči na mafijašku.

“Ovo će se završiti kada oni sruše Jovanjicu ili Jovanjica sruši njih” zaključio je Tomanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: