Podeli vest

Nezavisni arbitar koji tek treba da bude imenovan mogao bi da donese odluku da Ministarstvo pravde ne koristi određena dokumenata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

Advokati bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa usprotivili su se danas zahtevu američkog Ministarstva pravde da nastavi da ispituje sadržaj poverljivih dokumenata koje je FBI zaplenio na njegovom imanju na Floridi prošlog meseca u okviru krivičnog postupka koji je u toku.

U sudskom podnesku njegovi advokati su takođe, tražili od američkog okružnog sudije Ejlin Kenon da uključi u predstojeću reviziju koju će obaviti nezavisni arbitar oko 100 dokumenata sa oznakom poverljivosti, a koji su bili među više od 11.000 dokumenata pronađenih tokom pretresa koji je odobrio sud 8. avgusta, preneo je Rojters.

U međuvremenu Ministarstvo pravde pokrenulo je postupak protiv žene iz Teksasa koju su tužioci optužili da je telefonom pretila sudiji Kenon, uključujući i pretnju atentatom.

Ovaj incident predstavlja najnoviji primer pretnji saveznim vlastima poslednjih meseci.

Tramp je pod istragom Ministarstva pravde zbog čuvanja vladinih dokumenata, od kojih su neki označeni kao veoma poverljivi, uključujući i strogo poverljive dokumente na svom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču nakon što je napustio funkciju u januaru 2021. godine.

Ministarstvo pravde ispituje i eventualnu opstrukciju istrage.

Nezavisni arbitar koji tek treba da bude imenovan mogao bi da donese odluku da Ministarstvo pravde ne koristi određena dokumenata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: