Podeli vest

Ponovo je Euroaerodrom Bazel morao da bude evakuisan u petak popodne iz bezbednosnih razloga. Letovi su privremeno obustavljeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

aerodrom
Foto: Pixabay

Terminal je morao da bude evakuisan „iz bezbednosnih razloga“ i privremeno je zatvoren, navodi se na sajtu aerodroma. Razlog za to bila je pretnja bombom, piše Nau.

Nekoliko letova je preusmereno u petak popodne. Sve leteće operacije su privremeno obustavljene. Kako je transportna služba TCS pisala na “X”, raskrsnica Evroaerodroma u Bazelu takođe je zatvorena u oba smera.

Aerodrom je u kasnim popodnevnim satima uspeo da da pojašnjenje. Ponovo je otvoren, piše na sajtu. Operacije leta će se postepeno ponovo povećavati.

Aerodrom Bazel je tokom jeseni nekoliko puta morao da bude evakuisan . Za samo nedelju dana, lokacija je evakuisana četiri puta zbog pretnji bombom. Međutim, to su bile lažne uzbune.

Poslednji put je evroaerodrom evakuisan u januaru – takođe zbog pretnje bombom . Letačke operacije su morale biti privremeno obustavljene.

Međunarodni aerodrom Bazel-Muluz nalazi se na francuskom tlu. Najviši nivo uzbune od terorizma uveden je u Francuskoj u oktobru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: