Podeli vest

Plaža za kupače na Long ajlendu u Njujorku zatvorena je, nakon, kako su opisali, “nezapamćenog napada” ajkule u kojem je povređen spasilac.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

long ajland
Foto: Pixabay

Zvaničnici američkog okruga Safolk zatvorili su plažu za kupače na Long ajlendu u Njujorku, nakon, kako su opisali, “nezapamćenog napada” ajkule u kojem je povređen spasilac.

Čuvar plaže je tokom vežbe glumio ulogu davljenika kada ga je ajkula ujela za grudi i ruku, naveo je predsednik opštine Safolk Stiv Beloni, preneo je “ABC njuz”.

Napad se dogodio u nedelju pre podne, a spasilac je nakon toga dobio nekoliko kopči i “psihički se oseća vrlo dobro”, dodao je Beloni.

“Ako ćete imati blizak susret sa ajkulom, ovo je verovatno najbolji scenario kroz koji možete da prođete. Spasilac je primio momentalnu pomoć ostalih zvaničnika koji su učestvovali u vežbi. Nikada nismo imali ovakav incident, a nadam se, neće se ponoviti”, kazao je Beloni.

On je istakao da je nakon napada primećena još jedna ajkula, iako se ne zna da li je u pitanju ista ajkula.

Očekuje se da će danas plaža biti otvorena za kupače, a lokalna služba će vršiti nadzor da se eventualno ponovo ne pojavi ajkula.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: