Žena je teško povređena kada ju je ajkula ujela za nogu dok se kupala na plaži u Njujorku, saopšteno je danas iz odeljenja gradskih parkova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ajkula
Foto: Pixabay

Navodi se da je pedesetogodišnja žena plivala kod plaže Rokavej u ponedeljak popodne, kada ju je ajkula ugrizla za levu nogu, preneo je AP.

Spasioci su ženu izvukli iz vode i ukazali joj prvu pomoć, a potom je prebacili u bolnicu s teškim povredama na butini u kritičnom, ali stabilnom stanju, rekao je portparol policije.

Potom su uklonjeni svi kupače iz vode, a policija je helikopterom pretražila područje u potrazi za ajkulama, ali nijednu nije pronašla, saopštilo je odeljenje za parkove.

Plaža Rokavej je danas iz predostrožnosti zatvorena za plivanje i surfovanje. Stručnjaci kažu da su ugrizi ajkula izuzetno retki, a prošle godine u svetu ih je ukupno bilo samo 57, prema dosijeu o napadima ajkula Univerziteta Floride.

Napad ajkule dogodio se u periodu porasta uočavanja prisustva ajkula na plažama Njujorka i Long Ajlenda. Smatra se da je na to, pored ostalog, uticao poboljšani kvalitet vode, kao i porast populacije ribe u oblasti gde se ajkule hrane.

Odeljenje za parkove navodi da je ugriz ajkule registrovan u ponedeljak bio prvi prijavljen u poslednje vreme na plaži Rokavej.

S druge strane, na plažama Long Ajlenda u najmanje pet navrata ajkule su ujele plivače i surfere ovog leta, iako nije bilo smrtnih slučajeva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: