Podeli vest

Akademija je saopštila da je pokrenula postupak koji bi mogao da dovede do disciplinske mere protiv Smita

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vil smit
Foto: Shutterstock

Glumac Vil Smit odbio je zahtev da napusti ceremoniju dodele Oskara nakon što je ošamario voditelja Krisa Roka, saopštila je danas Američka filmska akademija, nakon što je pokrenula proceduru koja bi mogla da dovede do izbacivanja dobitnika nagrade za najboljeg glumca iz organizacije.

Vil Smit je tokom ceremonije dodele Oskara ošamario Roka na sceni, nakon što je ovaj napravio šalu na račun glumčeve supruge, DŽejde Pinket Smit.

Manje od sat vremena posle incidenta, dodeljena je nagrada za najboljeg glumca, a Oskar je pripao Smitu, što je pokrenulo pitanje zašto on nije udaljen sa ceremonije, prenosi Rojters.

„Stvari su se odvijale na način koji nismo mogli da predvidimo. Iako želimo da razjasnimo da je gospodin Smit zamoljen da napusti ceremoniju i da je to odbio, takođe priznajemo da smo mogli drugačije da rešimo ovu situaciju “, navodi se u saopštenju Akademije filmske umetnosti i nauke, koja dodeljuje nagradu Oskar.

Akademija je saopštila da je pokrenula postupak koji bi mogao da dovede do disciplinske mere protiv Smita zbog kršenja njenih pravila ponašanja, „uključujući neprikladan fizički kontakt, uvredljivo ili preteće ponašanje i ugrožavanje integriteta Akademije“.

Suspenzija, isključenje ili druge sankcije mogu biti odobrene na narednoj sednici odbora 18. aprila, navodi Rojters.

Smit se u ponedeljak izvinio Roku, Akademiji i gledaocima, i poručio da je “prešao liniju” „emotivno reagovao“ i da je “pogrešio”.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: