Podeli vest

Albanski predsednik Bajram Begaj rekao je da je tražio od pape Franje da Vatikan prizna takozvano Кosovo, tvrdeći da bi to pomoglo da se u pregovorima Prištine i Beograda pronađe konačno rešenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PAPA FRANJA
Foto: Shutterstock

“Ovo priznanje bi još više pomoglo naporima u dijalogu Beograda i Prištine koje danas vode Evropska unija i SAD”, rekao je Begaj za italijanski list “Il tempo” posle sastanka sa papom u Vatikanu, a prenosi Albanijan post.

On je naveo da “nas naše balkansko iskustvo uči da se ratne igre ne mogu igrati u regionu sa problematičnom prošlošću i sadašnjošću”.

“Iz tog razloga nam je potreban kontinuiran dijalog, ekonomski prosperitet, pozitivna energija za naše građane”, naveo je Begaj.

Begaj smatra da bi širenje EU na Zapadni Balkan trebalo da bude jedini način da se ceo Balkan udalji od, kako kaže, uticaja rastućih trećih sila. Begaj je rekao da je zato od pape tražio priznanje Кosova, kako bi se, dodao je, ”obezbedila mirna budućnost balkanskog regiona”. Albanski predsednik susreo se u petak u Vatikanu sa papom Franjom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: