Podeli vest

U tužbi, podnetoj u februaru u Santa Feu, protiv Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Alek-Boldvin-
Foto: Shutterstock

Porodica Haline Hačins, snimateljke ubijene na snimanju filma “Rast” (Rđa), i holivudski glumac Alek Boldvin postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt, saopštio je Boldvinv advokat.

“Tokom ovog teškog procesa, svi su želeli da urade ono što je najbolje za Halininog sina. Zahvalni smo svima koji su doprineli rešavanju ove tragične i bolne situacije”, rekao je advokat Aleka Boldvina, Luk Nikas, preneo je Si-En-En .

Metju Hačins, udovac Haline Hačins koja je ubijena na setu prošle godine, biće, u sklopu nagodbe, izvršni producent filma i primaće deo zarade, dodaje se u saopštenju.

“Postigli smo nagodbu sa Alekom Boldvinom i filmskom produkcijom “Rast”, a kao deo tog poravnanja, slučaj će biti odbačen. Snimanje filma nastaviće se sa svim prvobitnim glavnim akterima u januaru 2023. Nisam zainteresovan da se upuštam u optužbe ili pripisivanje krivice producentima ili gospodinu Boldvinu. Svi verujemo da je Halinina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i glumci okupili da odaju počast Halininom radu”, rekao je Hačins u odvojenom saopštenju.

U tužbi, podnetoj u februaru u Santa Feu, protiv Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je odbačena, navodilo se da je produkcija “odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu” i da su “svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora”.

Filmski režiser Džoel Souza, koji je povređen u pucnjavi, trebalo bi da se uskoro vrati filmu, dodaje Si-En-En.

Policija je u oktobru prošle godine saopštila da je Boldvin ispalio hice iz scenskog pištolja, usmrtivši Hačins i ranivši Souzu na snimanju filma ”Rast” u američkoj državi Novi Meksiko.

Boldvina su, kako su tada javljali mediji, novinari zatekli izbezumljenog i u suzama ispred kancelarije šerifa okruga Santa Fe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: