Podeli vest

Dopisnik Tanjuga iz Pirota Aleksandar Ćirić nagrađen je na medjunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Indiji ”Himalayan International Film Festival”, dok je njegov dokumentarac o avangardnom umetniku Zoranu Mojsilovu dobio specijalnu nagradu žirija za najbolji internacionalni film.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

film
Foto: Shutterstock

Dokumentarni film "Zoran" je priča o avangardnom umetniku, skulptoru Zoranu Mojsilovu, koji stvara u SAD, a poreklom je iz pirotskog sela Vlasi.

Ovaj film, prema rečima autora Ćirića, koji potpisuje režiju, scenario, kameru i montažu, već se nalazi u najužoj konkurenciji na prestižnom festivalu dokumentarnog filma u Klivlendu, u SAD, ali i na brojnim domaćim i evropskim festivalima dokumentarnog filma.

Nedavno je na još jednom festivalu u Indiji ”Sittannavasal International Film Fest” Ćirić osvojio nagradu za najbolji evropski kratki dokumentarni film.

Ćirić je višestruko nagrađivan za svoje dokumentarne filmove i fotografije na međunarodnim festivalima.

Njegove fotografije sa Stare planine i fotografije starih zanata iz pirotskog kraja i Srbije čuvaju, između ostalog, i u ruskom državnom muzeju fotografije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…