Podeli vest

Veliki dan za Crnu Goru i njenu veru, slobodu i čast. Živela Crna Gora i Srbija i njihovo večno i bratsko prijateljstvo. Živela SPC i srpski narod gde god da živi, napisao je Božović na Tviteru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

crna gora
Foto: Pixabay

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozdravio je današnje potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Podgorici.

„Veliki dan za Crnu Goru i njenu veru, slobodu i čast. Živela Crna Gora i Srbija i njihovo večno i bratsko prijateljstvo. Živela SPC i srpski narod gde god da živi“, napisao je Božović na Tviteru.

Božović je krajem novembra 2020. godine proteran iz Crne Gore, zbog kako je tada saopšteno iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova, “kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, te nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja,”.

Božović je proteran dan nakon što je na jednom događaju Podgoričku skupštinu 1918. nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda.

Tadašnje crnogorske vlasti predvođene DPS-om Mila Ðukanovića su to protumačile “najdirektnijim omalovažavanjem države koja mu je dala gostoprimstvo”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: