Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je danas da nema opravdanja za teroristički akt koji se juče desio u Beogradu, kao ni za bilo koje druge napade, na bilo koju populaciju bilo kada i bilo gde u svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

Nakon posete u Urgentnom centru, zajedno sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačić povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića koji je juče ustreljen u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, Vilan je rekao da vrlo dobro zna i razume koje pretnje potiču od terorizma.

“Ova poseta je prvi radosni trenutak u poslednja 24 sata. Srećan sam zbog stanja u kome se trenutno nalazi povređeni žandarm i želim da se zahvalim bolnici i doktorima na spasavanju njegovog života”, rekao je on.

Vilan je naglasio da mu je bilo je izuzetno važno da dođe u posetu povređenom žandarmu i da iskaže iskrenu zahvalnost u svoje lično ime, u ime svoje porodice, zaposlenih u ambasadi, kao i Vlade Izraela i naroda Izraela, jer kako je dodao svi oni jako dobro znaju šta znači terorizam.

On je zahvalio Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji što obezbeđuju živote svih građana i što omogućavaju da se osećaju sigurno i bezbedno 24 časa dnevno sedam dana u nedelji.

“Bar se ja tako osećam za ove četiri godine koliko sam ovde u svako doba dana ili noći”, naglasio je Vilan i dodao da to potvrđuje i hrabrost žandarma Miloša Jevremovića.

On je pozvao sve Izraelce da dođu i nastave da posećuju Srbiju, jer je kako je istakao, po njegovom mišljenju, Srbija danas najbezbednija zemlja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: