Podeli vest

Kraljica Elizabeta II, žena koja je ispratila čitav jedan istorijski period, imala je veliko interesovanje za Beograd i region, izjavila je ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

JOKSIMOVIĆ LONDON
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

“Bila je to mudra žena, koja je mnogo znala, ispratila je čitav jedan istorijski period, izrazito dobronamerna blagonaklona, dobro pripremljena, sagovorniku se obraćala sa osmehom, pokazivla da zna zemlju iz koje dolazite i sve vezano za međusobne odnose”, rekla je Joksimović za Tanjug i podsetila da je imala priliku da sretne kaljicu na Božićnom prijemu za diplomatski kor i kada je predavala akreditive.

Ambasador je dodala da je imala nekoliko predivnih susreta sa kraljicom Elizabetom, da su razgovarale o njenoj poseti Beogradu, o mogućnosti da se naši odnosi unaprede.

“Imala je veliko interesovanje, kako za Beograd i Srbiju, tako i za region. Sa velikim zadovoljstvom pamtiću sve ono što je imala da poruči, želeci da pokaže koliko ima poštovanje prama nama, koliko ima sećanja na našu zemlju”, rekla je Joksimović.

Ocenila je da će sahrana kraljice verovatno biti sahrana veka.

Dodala je da su na službi u Vestminsterskoj opatiji, kojoj može da prisustvuje 2.000 zvanica i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i princ Aleksandar Karađorđević koga je krstila kraljica Elizabeta.

Podsetila je da će sam čin sahrane biti organizovan u krugu porodice u 20:30 časova u kapeli Svetog Ðođa u Vindzoru.

Dodala je da je ogroman broj ljudi pohrlio ka Londonu, po parkovima su postavljeni veliki ekrani, veliki su redovi za pristup trasi kojom kovčeg prolazi.

Prema njenim rečima, građani su čekali da se poklone i po 24 sata, ni hladne noći nisu odvraćale od stajanja u redovima, pa im je obezbeđenje delilo i ćebad. Mnogi su postavili šator da bi bili blizu trase kojom će ići procesija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: