Ambasador Francuske Pjer Košar i ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač upisali su se danas posle podne u knjigu žalosti u školi Vladislav Ribnikar u kojoj je ubijeno osmoro đaka i radnik obezbednjenja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

knjiga žalosti
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

U tragediji koja se u sredu dogodila u školi ubijena i je i devojccica koja je državljanin Francuske.

Prethodno, danas pre podne ipred škole zapalili su sveće i počast stradalima u pucnjavi koja se dogodila u sredu, odali i ambsador SAD Kristofer Hil kao i predstavnici ambasada Švajcarske, Kanade i Albanije.

Ambasador Hil zapalio je sveću na uglu Njegovoševe i Kralja Miliuitina bliže Trećoj beogrdskoj gimanizji.

Predstavnici ambasade Švajcarske, Kanade i Albanije dolazak pred školu, u kojoj je K.K. (13) pucao i ubio osam đaka i čoveka iz obezbeđenja i ranio šestoro vršnjaka i nastavnicu, započeli su minutom ćutanja, javio je reporter Tanjuga i dodao da su nakon toga zapalili sveće i položili cveće.

U sredu, na dan te velike tragedije koja je zadesila Srbiju, Hil je na Tviteru napisao da je zajedno sa svima u ambasadi, tužan i u šoku.

“Smrt jednog deteta je tragedija, jer toliki broj ubijenih tamo gde bi trebalo da se osećaju najbezbednije je nepodnošljivo. Naše saučešće porodicama i prijateljima poginulih na Vračaru. Amerika i svet dele vašu tugu”, naveo je Hil.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: