Podeli vest

Povodom predstojećeg pomračenja Sunca u aprilu, privatna avio-kompanija Džet akses (Jet Access) nudi posmatranje tog fenomena s neba po ceni do 8.000 dolara na sat, objavio je danas Njuzvik.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Američki list napominje da će se oni koji zakupe taj let voziti direktno putanjom totalnog pomračenja, gde će Mesec potpuno zakloniti Sunce i trenutno bacati senku na određene delove Sjedinjenih Američkih Država.

Džet akses ima specijlane pakete za one koji traže izuzetnu tačku posmatranja pomračenja, a potpredsednica za marketing u toj kompaniji Kori Benet rekla je da klijenti mogu da prilagode svoje putovanje putanjom pomračenja.

Ona je istakla i da američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) očekuje izuzetno gust vazdušni saobraćaj tokom pomračenja, pa je pozvala zainteresovane da što pre rezrvišu termine čarter operatera.

Kako bi osigurala bezbedno iskustvo, kompanija navodi da će putnicima obezbediti naočare za posmatranje prirodnog fenomena.

Njuzvik napominje da je ovaj veoma redak događaj ujedno i poslednja prilika za posmatranje potpunog pomračenja Sunca u SAD u naredne dve decenije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: