Podeli vest

Direktorka američke Agencije za sajber bezbednost Džen Isterli izjavila je danas da je veštačka inteligencija (AI) previše moćna i da se prebrzo razvija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

“Mi smo normalizovali svet u kojem tehnološki proizvodi izlaze sa proizvodne linije puni ranjivosti i onda se od potrošača očekuje da zakrpe te ranjivosti. Ne možemo da živimo u takvom svetu sa veštačkom inteligencijom”, rekla je Isterli, prenosi Glas Amerike.

Dodala je da potencijalna pretnja koju predstavlja brzi razvoj veštačke inteligencije znači da zaštitne mere moraju da budu ugrađene u sisteme od samog početka, a ne kasnije.

Ranije ovog meseca, vodeći programeri veštačke inteligencije složili su se da rade sa vladama na testiranju novih graničnih modela pre nego što budu pušteni u prodaju kako bi pomogli u upravljanju rizicima tehnologije koja se brzo razvija.

“Mislim da smo uradili onoliko koliko smo mogli u ovom trenutku da pomognemo da se okupimo sa nacijama širom sveta i tehnološkim kompanijama kako bismo iz tehničke perspektive sagledali kako da izgradimo ove kapacitete što je bezbednije moguće”, rekla je Isterli.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: