Američki milijarder Dejvid Saks ocenio je da u Demokratskoj stranci SAD vlada haos zbog, kako navodi, skrivanja istine o stanju predsednika Džozefa Bajdena.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

AP FOTO/Evan Vucci (STF)/Tanjug

“Jedna stranka je ujedinjena jer je prošle godine održala snažne predizbore i omogućila biračima da izaberu svog lidera. Druga je u haosu jer je sakrila istinu o stanju predsednika i nameštala predizbore u njegovu korist, sprečavajući da se pojave alternative”, napisao je Saks na platformi X.

Prethodno je guvernerka američke države Masačusets Maura Hili iz redova demokrata otvoreno pozvala Bajdena da posluša američki narod i razmisli o napuštanju izborne trke.

Početkom jula, demokratski kongresmen Lojd Doget postao je prvi aktivni član Predstavničkog doma koji je pozvao Bajdena da se povuče.

Doget je istakao da je Bajden vredno radio za dobrobit Sjedinjenih Američkih Država, ali da je sada inferiorniji u odnosu na republikanca Donalda Trampa u istraživanjima javnog mnjenja, a da debate koje su vođene nisu promenile situaciju. Američki mediji saglasni su u oceni da je Bajden bio loš na prvoj debati sa republikancem Donaldom Trampom, koja je održana 28. juna u Atlanti.

Druga debata zakazana je za 10. septembar. Američki predsednički izbori biće održani 5. novembra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: