Podeli vest

Ministarstvo finansija SAD danas je uvelo sankcije direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu zbog, kako se tvrdi, njegove umešanosti u “transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebu javne funkcije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ARHIVA

“Sankcionisanje Aleksandra Vulina pokazuje rešenost SAD da pozovu na odgovornost osobe koje se bave koruptivnim poslovima, čime unapređuju sopstvene političke agende i lične interese na štetu mira i stabilnosti u području Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog ministarstva finansija (OFAC).

Dodaje se da je Vulin navodno održavao “koristoljubiv odnos sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem”, čime je, kako se dalje tvrdi, pomogao da se “Tešićeve ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije”.

Istovremeno, Vulin je, prema tvrdnjama američkih vlasti, koristio svoju funkciju da podrži Rusiju, čime je navodno “olakšao ruske maligne aktivnosti koje degradiraju bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana i obezbedio Rusiji platformu za dalji uticaj u regionu”. Iz OFAC-a navode da je Vulin direktor BIA, kao i da je ranije bio ministar odbrane i unutrašnjih poslova, ali napominju da pomenute institucije nisu mete ovih sankcija.

U saopštenju se dodaje da će, kao rezultat današnje akcije, sva imovina direktora BIA, koja se nalazi u SAD, biti blokirana i mora da bude prijavljena OFAC-u, kao i da su blokirani svi subjekti koji su u indirektnom ili direktnom vlasništvu Aleksandra Vulina.

Pored toga, napominje se da mogu biti sankcionisana i druga lica koja ostvaruju transakcije ili učestvuju u određenim aktivnostima sa šefom BIA. Iz američke ambasade u Beogradu je saopšteno da su SAD nepokolebljive u naporima da “razotkriju uključene u koruptivne i destabilizujuće aktivnosti koje podrivaju vladavinu prava na Zapadnom Balkanu i produbljuju maligni uticaj Rusije u regionu”.

“SAD nastavljaju sa podrškom građanima Srbije na putu ka reformi pravosudnog sistema, borbi protiv korupcije i stvaranju bolje budućnosti”, naveli su iz ambasade SAD na Tviteru.

PS: Vulin smeta jer je dilere i ubice smestio iza rešetaka​

Nakon zločinačke NATO agresije predvođene Amerikom, organizovanje puča petog oktobra, kriminalne podrške nezavisnosti tzv. Kosova, uvođenje sankcija Aleksandru Vulinu kao šefu BIA je novi direktni napad na Srbiju i srpske institucije, saopšteno je danas iz Pokreta socijalista, čiji je predsednik Aleksandar Vulin.

”Vašington kao i uvek i sada laže, mrzi i siluje istinu, pa Vulina koji je uništio narko-klanove koji su imali podršku CIA sada proglašava narko-dilerom iako su zbog Vulina njihove omiljene narko-ubice u zatvoru iz koga će izaći samo ako ambasador Hil i Đilas dođu na vlast”, navode iz PS reagujući na uvođenje američkih sankcija Aleksandru Vulinu.

Vulinov zločin korupcije je, kako dodaju, što ju je iskorenio u svakom ministarstvu koje je vodio, pa američka ambasada nije mogla, kako navode iz PS, ”lako i jeftino da dolazi do naših državnih tajni kao što su navikli posle petooktobarskog puča”.

”Za ubice iz Bele kuće Vulinova krivica je i što podržava međunarodno pravo i što odbija da budemo uvučeni u zapadni sukob na Istoku. Vulinov stav da želimo mir, a ne da budemo rusofobska strana u bratoubilačkom ratu za njih je maligni uticaj i platforma za širenje ruskog uticaja u regionu i time su pokazali da je Amerika veoma mala i slaba zemlja ako joj za pobedu nad Rusijom samo smeta Aleksandar Vulin”, navdi se u saopštenju.

Iz PS dodaju da u ovim trenucima samo treba gledati ko će se ovome obradovati i širiti dalje njihove laži.

”Od balista do tajkunskih partija i medija u Srbiji, ustaša, mudžahedina i raznoraznog EU političkog šljama će nastupiti slavlje koje će samo još jednom dokazati da je Vulin hrabar i pošten i da njegovo vreme tek dolazi kao i vreme ujedinjenja srpskog sveta koje je počelo i ničim se ne može zaustaviti”, poručili su iz Pokreta socijalista.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: