Podeli vest

Broj američkih stanovnika koji kupuju nekretnine u inostranstvu naglo je porastao od 2019. godine, a posebno je primetan porast u jednoj evropskoj zemlji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Prema istraživanju koje je sproveo španski vlada, broj američkih emigranata koji žive u Španiji porastao je za 13% u periodu od 2019. do 2021. godine. Takođe, broj nekretnina koje su Amerikanci kupili u ovoj južnoevropskoj zemlji povećao se za neverovatnih 88% tokom istog perioda.

Mnogi Amerikanci biraju da se nasele u različite urbane centre Španije, kao što su Valensija, Madrid i Barselona, koji su među najvećim gradovima u zemlji.

Dodatno, regija Andaluzija na jugu Španije ostaje trajno popularna destinacija za Amerikance zbog prelepih atrakcija, uključujući grad Granadu. Privlačnost ovih lokacija, zajedno sa drugim faktorima poput stila života, kulture i troškova života, doprinela je naglom povećanju broja Amerikanaca koji kupuju nekretnine u Španiji.

Sve do neposredno pre pandemije, Španija nije bila visoko na listi željenih destinacija za život američkih emigranata – i ovaj trend je iznenadio mnoge španske tržište nekretnina.

Znatno niže cene nekretnina i života na vrhu razloga za preseljenje

Mišel Pejer iz Majamija za NewYork Times kaže da je koja su je relativno niski troškovi privukli da se preseli.

Ranije, njeni mesečni troškovi uključivali su 900 dolara za održavanje, 1500 dolara za hipoteku i skupu auto osiguranje – sada uživa u ručkovima u restoranima za 12 dolara, čaši vina za 3 dolara i plaća samo 250 dolara godišnje poreza na imovinu.

Što se tiče njenog života kod kuće, i dalje je veoma lep. Kupila je kuću sa dve spavaće sobe i dva kupatila za manje od 200.000 dolara, koja ima šik terasu na krovu s pogledom na Sredozemno more, smeštena je na šarmantnoj uskoj ulici s starinskim šarmom i ima “boemski plan otvorenog prostora.

Kupovina španske nekretnine u vrednosti većoj od približno 550.000 dolara donosi kupcima “zlatnu vizu”, koja im omogućava rad i boravak u zemlji – čak i u celoj Evropskoj uniji.

U Španiji je vreme sunčano, engleski je široko rasprostranjen, a kultura nije strogo zaštićena, pa su i to neki od razloga koje doseljenici navode


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.