Podeli vest

Američki političari su se obratili predstavnicima društvenih mreža sa molbom da sačuvaju sadržaj koji bi mogao da se koristi za krivično gonjenje ratnih zločinaca

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

Foto: Shutterstock

Američki političari su pisali šefovima Mete, TikToka, Tvitera i Jutjuba da traže od kompanija da arhiviraju sadržaj koji uključuje potencijalne dokaze o ruskim ratnim zločinima u Ukrajini.

Pisma su poslala, kako piše Sky News pozivajući se na NBC, četiri visoka predstavnika demokrata koji predsedavaju moćnim odborima u Predstavničkom domu.

Iako pisma nemaju obaezujuć karakter, ona su podržana značajnom političkom moći i dolaze pošto se platforme suočavaju sa nizom pritisaka u vezi sa pitanjima bezbednosti na mreži, piše Sky News.

Jedno od pisama koje je NBC imao uvid, upućeno Marku Zakerbergu i u njemu se navodi: „Pišemo da bismo ohrabrili Metu da preduzme korake za očuvanje i arhiviranje sadržaja koji se deli na platformama, a koji bi potencijalno mogao da se koristi kao dokaz”

Dodaje se da bi to pomoglo „vladi SAD i međunarodnim posmatračima za ljudska prava i odgovornost [koji će] istraživati ruske ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i druge zločine u Ukrajini“.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: