Auto-moto savez Srbije upozorio je večeras vozače da budu oprezniji u brdsko planinskim oblastima, kao i u Timočkoj krajini i u nižim predelima, jer postoji opasnost od kiše koja će se lediti mestimično na tlu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

AMSS upozorava da je kolovoz na nekim deonicma u Srbiji vlažan i da ima snega do pet do 10 centimetra, kao i to da je pet puteva III prioriteta održavanja neprohodno zbog snežnih padavina.

Prema podacima AMSS, do 10 centimetara snega ima na deonici Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom – granični prelaz Strezimirovci.


Pet centimetara snega je na sledećim deonicama Bonjince – administrativna linija AP KiM (Mutivode), kao i na putevima Vlasinsko Jezero – granica sa Bugarskom i Sveta Petka – Trgovište.

Slična situacija po pitanju snežnog prekrivača je, kako se naovdi AMS S na putu državna granica CG – granični prelaz Jabuka – Prijepolje, kao i na putu Nova Varoš – Aljinovići.

Pet cenitimetara snega je i na putu Jošanička Banja – Kopaonik.

Iz AMSS preciziraju da su neprohodni sledeći putni pravci III prioriteta održavanja – kraj deonice puta u izgradnji – Negosavlje, Predejane – Crna Trava, Sastav Reka – Strezimirovci. Odvraćenica – Preko Brdo kao i Raška – Kuti – Odvraćenica.

Prema pinformacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok je na teretnim terminalima na prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, čekanje šest sati, na Kelebiji pet sati, na Batrovcima osam sati, na Bezdanu i Bogojevu po četiri.

Na graničnom prelazu Šid i Gradina na izlazu teretnjaci čekaju po tri sata, a na Sremskoj Rači četiri.

Na ostalim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: