Podeli vest

Vlada Srbije obrazovala je Koordinaciono telo za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu čiji je predsednik premijerka Ana Brnabić, a potpredsednik ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ARHIVA

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da će Koordinaciono telo razmatrati pitanja, davati predloge i usmeravati rad državnih organa u domenu digitalizacije zdravstvenog sistema u Republici Srbiji.

Cilj je postizanje kvalitetnije i efikasnije zdravstvene zaštite u državnom i privatnom sektoru zdravstva, kao i stvaranja povoljnih uslova za inovacije, istraživanje i razvoj u državnom i privatnom sektoru.

Zadaci Koordinacionog tela su praćenje sprovođenja Programa digitalizacije zdravstva i akcionog plana, podrška stvaranju regulatornih i institucionalnih uslova za sistemski razvoj i unapređenje zdravstvenog sistema putem digitalizacije procesa rada i upravljanja.

Članovi Koordinacionog tela su i ministar finansija Siniša Mali, ministarka nauke Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović te vd direktorka RFZO Sanja Škodrić, kao i vd direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Milan Latinović.

Stručnu podršku Koordinacionom telu davaće Stručni tim u kome je i direktorka Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Jelena Bojović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ