Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas poslanici Srpskog pokreta Dveri Radmili Vasić da ne politizuje tragediju koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ocenjujući da su takvi pokušaji neljudski i istakla da je vlada odmah reagovala na zahteve roditelja dece te sskole.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vasić je prethodno pozvala vlast da “ne traži rupe u zakonu kako krivci ne bi odgovarali” kao i da, kako je rekla, ne ignorišu roditelje dece iz OŠ Vladislav Ribnikar. “Ubice i svi koji su odgovorni moraju da budu kažnjeni maksimalnim kaznama kako nikom ne bi palo na pamet da pomisli, a kamoli da uradi slično”, rekla je Vasić. Premijerka je odgovorila da joj je žao što je današnja sednica počela na ovaj način.

“Još jednom vas molim, nemojte da politizujemo tragediju, nemojte da govorite neistine, da se igrate ljudskim životima i osećanjima tih porodica. Kako možete da mi kažete da tražimo rupe u zakonu da krivci ne odgovaraju. Ko traži rupe u zakonu? I sad se smejete? Jel to ljudski? Postoje stvari koje su iznad politike, molim vas nemojte da nam govorite da tražimo rupe u zakonu da bismo nekog izvukli iz zatvora. Kako miliste da se roditelji osećaju kad čuju to? Dokle ćemo da tonemo”, upitala je Brnabić.

Ona je istakla da je vlada odgovorila na zahteve roditelja i da su u stalnom kontaktu sa porodicama i da je na četiri zahteva već odgovoreno, a ostali zahtevi su u procesu.

„Mi smo u stalnom kontaktu sa tim porodicama. Odmah smo odgovorili na te zahteve, isti dan kada su ih dostavili sam imala sastanak sa predsednikom saveta roditeljia. Danas ponovo imamo sastanak, ministarke su bile u školi za vikend. Nemojte da koristite ove situacije za političke obračune, ja vas evo po ko zna koji put molim, jer to jednostavno nije ljudski“, rekla je premijerka.

Brnabić je dodala i da ne želi da ulazi u detalje razgovora sa predsednikom Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar, ali je istakla da i sama poslanica zna da ne govori istinu.

“Kažete nam – nemojte da tražite rupe u zakonu da krivci ne bi odgovarali? Pa ko to radi? Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da maloletni počinilac masakra belog dana neće videti, onda su se javili neki koji se brinu o njegovim ljudskim pravima. Ja vas molim, nemojte to da radite, to je stvaranje haosa i panike“, poručila je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: