Novi album hora Kolibri “Najlepša luka” predstavljen je danas u susretu sa medijima u klubu Lisabon u MTS Dvorani u Beogradu, a nakon toga održana je i generalna proba uoči večerašnjeg koncerta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Album sa 15 novih pesama najmlađeg ansambla u okviru muzičke produkcije RTS-a predstavila je dirigentkinja hora i autorka naslovne pesme “Najlepša luka” Ljiljana Ranđelović.

“Hor Kolibri odlikuje tradicionalni kvalitet muzike i tekstova. Kolibrići svojim vršnjacima i starijim drugarima pružaju priliku da preslušaju sve ove pesme sa temama koje su trenutno aktuelne. U horu su generacije od četiri do 14 godina, tako da pesme pokrivaju više uzrasta dece”, rekla je Ranđelović.

Ranđelović ističe da je nekim od autora koji su učestvovali u pisanju tekstova za novi album bio izazov da napišu dečiju pesmu.

“Iako se ne čini tako, napisati pesmu za decu nije jednostavno”, dodaje Ranđelović.

Autori koji su bili zaduženi za tekstove pesama su i Nikola Čuturilo, Nenad Radulović, Dejan Cukić, Mulan Đurđević, Zvonimir Đukić Đule, Branislav Lalić, Igor Vins, Aleksandar Lokner, Miloš Radonjić, Vladimir Graić, Draga Mrvoš Mott, Nenad Milosavljević i Biljana Pavlović.

Na konferenciji su prisustvovali neki od članova najmlađeg hora Mila Radojčević, Sofija Arsenijević, Danica Mijušković, Ana Ljubić, Milena Zorić, Jana Stojanović, Sofija Knežević i Filip Zlatanović.

Oni su uoči generalne probe istakli da je snimanje pesama bilo izazovno, ali da su uspeli “zato što su se puno trudili” i da se “uvek naježe” kada čuju aplauz publike nakon svakog izvođenja pesme.

Kao omiljene pesme izdvojili su “Ljubav”, “Kad smo zajedno”, “Za planetu S.O.S”, “Bolje biti dobar nego loš”, “Bakino zlato”, “Osmeh i dobar dan”.

Ovo je peti studijski album muzičkog hora “Kolibri” koji je 1963. godine osnovala Milica Manojlović.

Hor je održao više od stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, televizijskim emisijama i serijama, ali i na filmu.

Dobitnik je brojnih nagrada i zahvalnica, a neke od njih su Povelja Radio Beograda za doprinos razvoju dečije i omladinske muzike i “Zlatni beočug” Kulturno-prosvetne zajednice Beograda za ostvarenje u oblasti nauke i umetnosti.

Zbog velikog interesovanje, koncerti zakazani za večeras i sutra su rasprodati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ