Podeli vest

Saradnja sa svetski poznati tenorom nastavljena je posle spektakularnog nastupa u Beogradu, u okviru “Belgrade River Fest”-a, prošlog leta, koji je nazvan jednim od najznačajnijih kulturnih događaja kod nas.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koncert
Foto: Shutterstock

Simfonijski orkestar RTS održaće koncert sa čuvenim tenorom Andreom Bočelijem, 24. novembra, u Abu Dabiju, saopštili su iz Muzičke redakcije RTS-a.

Saradnja sa svetski poznati tenorom nastavljena je posle spektakularnog nastupa u Beogradu, u okviru “Belgrade River Fest”-a, prošlog leta, koji je nazvan jednim od najznačajnijih kulturnih događaja kod nas.

Kao gost nastupiće Jelena Tomašević, koju je imala prilike da sluša i publika na beogradskom koncertu.

Na programu koji se priprema za Abi Dabi su poznate numere iz raznovrsnog operskog repertoara, čuvene arije, uvertire i orkestarski odlomci.

Andrea Bočeli jedan je od najtraženijih pevača današnjice.

U svojoj bogatoj karijeri publici se predstavio kroz različite programe od operskih uloga do popularnih muzičkih žanrova, što mu je omogućilo da njegovi poštovaoci pripadaju najširem krugu publike.

Nastupao je na čuvenim festivalima, poput “San Rema” i u eminentnim koncertnim dvoranama širom sveta.

Snimio je petnaest solo albuma, na kojima se nalaze neki od najvećih hitova popularne muzike.

Simfonijski orkestar RTS (osnovan 1937. godine) je moderni ansambl, koji deluje u okviru Muzičke produkcije RTS, i prati svetske tendencije u interpretaciji muzike.

Njegov repertoar obuhvata značajna simfonijska, koncertna i vokalno-instrumentalna dela domaće i inostrane literature, kao i muzika popularnih žanrova.

Aktivno je prisutan na koncertnim podijumima, u medijima i u okviru značajnih društvenih događaja, pozicionirajući se kao prestižni izvođački aparat spreman za najviše umetničke domete.

Na koncertu sa Andreom Bočelijem, u Abu Dabiju, Simfonijski orkestar RTS nastupiće sa dirigentom Karlo Bernini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: