Podeli vest

Spektakularnim koncertom na platou ispred beogradskog Geozavoda Andrea Bočeli opravdao je status jednog od najcenjenijih tenora današnjice

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ANDRE BOČELI
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Sve je odisalo glamurom sinoć u Beogradu na vodi, žene u elegantnim haljinama i muškarci u svečanim odelima imali su prilike da čuju jednog od najznačajnijih umetnika današnjice, koji je prvi deo koncerta posvetio klasičnom repertoaru.

Zajedno sa sporanom Kristinom Pasaroju, Bočeli je oživljavao najlepše arije iz Verdijevih, Pučinijevih i Belinijevih opera, a violinistkinja Anastasija Petrišek je virtuozno odsvirala zimu iz Vivaldijava “Četiri godišnja doba”.

Nakon dvadesetominutne pauze, drugi deo koncerta Bočeli je posvetio filmskoj muzici, a nešto malo više od 3.500 ljudi imalo je priliku da čuje nenadmašne filmske teme kao što su “Mama”, “Kanada”, “Voglio vivere cosi”…

Srpska pop zvezda Jelena Tomašević bila je specijalni gost na koncertu.

Ona je prvo solo otpevala pesmu grupe Biber “Gde si bilo jare moje”, a zatim sa Bočelijem poznate numere “Vivo per lei” i “Canto della pera”.

Usledila su tri bisa, koja su podigla publiku na noge.

Bočeli je svojim glasom oživeo mediteranski standard “O sole mio”, kao i odlomak iz opere “Turandot”, a sam kraj veliki hit “Time to say goodbuy” otpevao je sa Kristinom Pasaroju.

Koncert je završen vatrometom iznad beogradskog Geozavoda.

Koncertu su, pored ostalih, prisustvovali lider SPS Ivica Dačić, ministarka energetike Zorana Mihajlović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i glumac Miloš Biković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: