Podeli vest

Samo osam odsto Rusa veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za smrt šefa ruske privatne paravojne grupe “Vagner” Jevgenija Prigožina, prema anketi sprovedenoj devet sati nakon avionske nesreće u kojoj je poginuo Prigožin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rusija
Foto:Pixabay

Ruski istražni komitet potvrdio je danas da je Prigožin poginuo u padu aviona u sredu uveče u Tverskoj oblasti nedaleko od Moskve.

U padu Embraera koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu poginulo je svih 10 putnika i članova posade. Anketa, koju je za “Sandej tajms” sproveo Institut ”Open Minds”, međunarodni trust mozgova, pokazala je da samo dva odsto pristalica režima vidi Putina kao krivca za Prigožinovu smrt.

Najveći broj ispitanika, odnosno 28,4 odsto, veruje da je nesreća nameštena, dok je 28,3 odsto kao uzrok za pad aviona navelo tehničke poteškoće ili grešku pilota.

Samo 13,6 odsto ispitanika veruje da je verovatna još jedna pobuna grupe “Vagner”, a gotovo četvrtina veruje da će je većina Rusa podržati.

U anketi se 70 odsto ispitanika saglasilo da je Prigožin bio heroj vojne operacije u Ukrajini.

Putin je u petak potpisao ukaz kojim je pozvao pripadnike “Vagnera” i drugih ruskih privatnih paravojnih grupa da polože zakletvu na vernost ruskoj državi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: