Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu odbio je danas žalbu javnog tužilaštva za organizovani kriminal i potvrdio rešenje kojim je Dušku Šariću i Milanu Vučiniću, optuženim pripadnicima grupe Darka Šarića, odredjeno jemstvo za ukidanje pritvora.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/

Ova odluka je pravosnažna, a obojici je pritvor nakon polaganja jemstva zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nazdor.

Za Duška Šarića na ime jemstva upisana je hipoteka u vrednosti od 800.000 evra, a za Milana Vučinića od 300.000 evra.

Apelacioni sud u Beogradu je odbio kao neosnovanu žalbu Javnog tužioca za organizovani kriminal jer smatra da je prvostepeni sud donoseći odluku imao u vidu da su oni optuženi pripadnici grupe.

Međutim sud je uzeo u obzir i njihova obećanja da se neće kriti, da će se odazivati na pozive suda, kao i da je Vučinić osuđen poslednji put pre skoro 18 godina, dok je Duško Šarić neosuđivan.

Sud je uzeo i obzir i njihove porodične prilike, da žive na adresi poznatoj sudu, gde ih vezuju porodične aktivnosti, kao i da pružaju dovoljnu garanciju da će mera jemstva biti adekvatna i dovoljna za obezbeđenje njihovog prisustva na glavnom pretresu i dalje nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Apelacioni sud je ocenio i da je visina jemstva adekvatna, imajuću u vidu njhovo imovno stanje, kao i činjenicu da su se okrivljeni po pokretanju krivičnog postupka već nalazili izvestan period u bekstvu, odnosno da se Vučinić nalazio u Srbiji, a Šarić na teritoriji Beograda, pri čemu su se sami predali nadležnim organima 4. januara.

Pripadnici ove grupe terete se izmrđu ostalog za planiranje ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: